VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou acord de finanțare cu FMI: R. Moldova va putea accesa 92 de milioane de dolari până la sfârșitul acestui an

Guvernul Republicii Moldova și Fondul Monetar Internațional (FMI) au ajuns la un acord de finanțare. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, care a precizat că finalizarea evaluării programului îi va permite Republicii Moldova să acceseze circa 92 de milioane de dolari până la sfârșitul acestui an.

Potrivit lui Vodă „acordul de finanțare este un alt semnal pozitiv pentru redresarea economică, pentru investitori și pentru afacerile din țara noastră”.

De asemenea, Republica Moldova va beneficia de un nou instrument: Mecanismul de finanțare pentru reziliență și durabilitate în valoare de 169 milioane de dolari pentru următoarele 22 luni.

Acesta va sprijini eforturile autorităților în abordarea provocărilor climatice, tranziția la energia verde și dezvoltarea durabilă. Țara noastră a reușit să mențină o performanță general solidă, cu respectarea criteriilor de performanță cantitative și progrese semnificative în reformele structurale, în special în domeniul guvernării fiscale și supravegherii sectorului financiar. De asemenea, evaluarea FMI concluzionează că s-au întreprins măsuri pentru consolidarea instituțiilor anticorupție. În același timp, instituțiile și-au îmbunătățit disciplina de executare a programelor de activitate și asta a contribuit la diminuarea impactului crizelor asupra creșterii economice”, a menționat Daniel Vodă.

Concluziile și decizia Fondului Monetar Internațional au fost anunțate după ce, în perioada 25 septembrie – 16 octombrie 2023, misiunea FMI, condusă de Clara Mira, a purtat discuții la Chișinău cu autoritățile Republicii Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.