VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul Germaniei anunță reducerea TVA-ului la gaze naturale la 7% pe măsură ce prețurile cresc pe fondul războiului din Ucraina

Germania va reduce temporar TVA la gazele naturale, de la 19% la 7%, pentru a încerca să atenueze povara asupra gospodăriilor şi companiilor, afectate de creşterea costurilor cu energia şi de impunerea unei noi taxe pe gaze din octombrie, transmite Deutsche Welle.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a susținut o scurtă declarație de presă în care a anunțat reducerea TVA-ului la gaze naturale, de la 19% cât este în prezent, până la 7%. Cancelarul a spus că se așteaptă ca firmele din domeniul energiei să transfere această reducere în facturile consumatorilor.

Cabinetul lui Scholz ar fi vrut o suspendare a aplicării tarifului, însă acest lucru nu este permis de legislația europeană.

Reducerea la TVA vine în contextul în care guvernul federal a introdus în facturi o taxă de susținere a Uniper, cel mai mare importator de gaze naturale din Germania, puternic afectat de reducerea fluxurilor provenite din Rusia.

Cota de 7% se percepe bunurilor și serviciilor esențiale și a celor culturale, cum ar fi alimente de bază, călătorii cu transportul public, reviste, cărți și bilete la teatru sau la muzeu. Celelalte categorii sunt supuse unui TVA de 19%, explică DW.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.