VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dan Perciun: va fi creată o indemnizație specială de o mie de lei pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani

Deputatul Dan Perciun, președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului, a făcut câteva precizări privind indemnizația de 1000 de lei pentru îngrijirea copilului.

Dan Perciun spune că, anul acesta va fi creată o indemnizație specială pentru toți copiii cu vârsta până la 2 ani în valoarea de o mie de lei.

„Aceasta va înlocui indemnizația de îngrijire a copilului pentru persoanele neasigurate (care astăzi e 750 de lei) și va fi acordată inclusiv persoanelor asigurate.

Vorbim de o sumă adițională care va fi acordată tuturor. Bugetul planificat suplimentar anual este de aproximativ 300 de milioane de lei. E o noutate foarte bună pentru familiile tinere”, a comunicat deputatul.

Dan Perciun a făcut aceste specufucări în contextul apariției în spațiul public a informației despre Proiectul de lege care prevede modificarea și completarea Legii nr. 315/2016 privind prestaţiile sociale pentru copii.

Amintim că, autoritățile au prezentat acest proiect de lege pentru consultări publice.  Autorii acestei inițiative sugerează că în acest fel va fi asigurat caracterul nondiscriminatoriu cu privire la susținerea statului oferit famiilor pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani.

Dacă proiectul va fi adoptat, acesta ar urma să intre în vigoare de la începutul lunii octombrie a acestui an.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.