VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

(AUDIO) Ping-pong cu declarații între președinta Republicii Moldova și fostul șef de stat pe subiectul: „ce s-ar întâmpla, dacă socialiștii ar fi acum la guvernare?”

Aflată într-o vizită de lucru în municipiul Bălți, șefa statului a oferit un interviu pentru publicația de limba rusă esp.md și a declarat: „Haideți să ne gândim ce s-ar fi întâmpla dacă domnul Dodon ar fi astăzi președinte al Republicii Moldova. El ar fi ajutat Rusia, iar Rusia ar fi putut folosi Moldova în acest război împotriva Ucrainei, iar Ucraina ar fi răspuns. Credeți că am fi avut pace astăzi, dacă astfel de tovarăși ar fi fost la putere?”

În replică, Igor Dodon i-a sugerat Maiei Sandu „să înceteze să facă populism pe seama lui”. Aflat în arest la domiciliu, fostul șef de stat a scris pe rețelele de socializare că „sub guvernarea socialiștilor, în Moldova ar fi azi pace, ordine, liniște socială, prețuri mici la gaz și la produsele esențiale, ajutor pentru agricultori, fără inflație enormă, iar pensiile și salariile ar crește constant. Am fi păstrat neutralitatea politică absolută, relații bune cu țările vecine, fără a pierde din avantajele economice cu Rusia”.

Reamintim, Igor Dodon este președintele de onoare a Partidului Socialiștilor, iar formațiunea sa nu a susținut discursul actualei guvernări, prin care a condamnat ampla agresiune militară a Rusiei în Ucraina. Solicitat de Vocea Basarabiei să comenteze acest ping-pong cu declarații, analistul politic Nicolae Negru spune: „Domnul Dodon minte în mod nerușinat, fiindcă nu de Republica Moldova depind prețurile la gaze. Inflația, creșterea prețurilor este în mare parte determinată de ceea ce se întâmplă pe piața europeană, nu și e structura economiei Republicii Moldova. Dar de structura economiei Republicii Moldova ceea ce actuala guvernare a primit moștenire de la precedenta, este responsabil în mod direct și domnul Dodon”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.