VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CUGC a prezentat raportul financiar pentru gestionarea donațiilor în sprijinul refugiaților din Ucraina: au fost acumulate 162 de milioane de lei

Centrul Unic de Gestionare a Crizei (CUGC), cu suportul tehnic al Agenției ONU pentru Refugiați, a elaborat un instrument online de raportare financiară privind utilizarea donațiilor colectate în conturile Ministerului Finanțelor, pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Raportul financiar conține informații privind tipurile de cheltuieli realizate din sumele recepționate, localitățile și instituțiile beneficiare.

În total, pe conturile deschise de Ministerul Finanțelor au fost acumulate peste 162 de milioane de lei. În perioada martie-iulie 2022, din această sumă, peste 82 de milioane de lei au fost alocate, în baza cererii, unor instituții, precum: Cancelaria de Stat, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Totodată, banii pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina au fost repartizați Comitetului executiv UTA Găgăuzia, consiliilor raionale și primăriilor din republică. Până la 31 iulie 2022, din suma de 82 de milioane de lei au fost valorificate peste 43 de milioane de lei.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 80 de mii de refugiați din Ucraina. În țară activează 74 de centre temporare de plasament, care găzduiesc peste 3000 de refugiați ucraineni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.