VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Agricultorii care au o istorie creditară bună ar putea fi scutiți de penalități pentru o perioadă determinată

Reprezentanți ai Băncii Naționale din Moldova, ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare s-au întrunit într-o ședință pentru a discuta despre necesitatea adoptării unor măsuri, care să asigure dezvoltarea sustenabilă a activității fermierilor.

În cadrul întâlnirii au fost analizate mai multe subiecte, cum ar fi de exemplu: reeșalonarea creditelor pentru agricultori, posibilitatea re-creditării, revizuirea condițiilor de reclasificare pentru creditele investiționale în agricultură și posibilitatea de acces a creditelor investiționale.

În aceste context, ministrul Vladimir Bolea, care a prezidat sedința, a menționat că în urma discuțiilor cu băncile comerciale s-a convenit asupra neaplicării penalităților pentru o perioadă determinată agricultorilor care au înregistrat o istorie creditară bună.

La rândul lor, reprezentanții BNM au declarat că, orice facilitate financiară oferită clienților din sectorul agricol, rămâne la discreția băncilor comerciale.

Conducerea MAIA a comunicat și despre problema lipsei companiilor de asigurare autohtone, capabile să asigure creanțele financiare, aceasta fiind o condiție obligatorie în identificarea noilor piețe de desfacere și extinderea relațiilor comerciale, în special cu produse perisabile și horticole cu valoare adăugată.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.