VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Controversatul om de afaceri Adrian Nichifor, condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor, ar fi încercat să-și cumpere libertatea contra sumei de 5000 de euro

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) anunță joi, 18 august, că un om de afaceri din Nisporeni, condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor, ar fi încercat să-și cumpere libertatea printr-o tentativă de mituire a unui angajat din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Acesta i-ar fi propus funcționarului 5 000 de euro, dar a fost denunțat la CNA.

Potrivit surselor Vocea Basarabiei din cadrul organelor de drept, este vorba despre controversatul om de afaceri Adrian Nichifor.

Conform CNA, în procesul de colectare a probelor, au fost documentate mai multe discuții dintre Nichifor și denunțător, care atestă tentativa de mituire a funcționarului pentru ca acesta să dea o soluție pozitivă pentru comisia de amnistiere asupra comportamentului condamnatului. Angajatul ar fi fost rugat să scrie în actul de constatare a riscurilor de recidivă că bărbatul nu prezintă pericole majore pentru societate, în cazul în care ar ieși anticipat la libertate. Deși specialistul s-a expus deja în cadrul comisiei de profil, menționând riscul sporit de recidivă a condamnatului, acesta ar fi intervenit cu o cerere repetată în care ar fi cerut reexaminarea cazului. 

În prezent, Centrul Național Anticorupție și procurorii anticorupție cercetează toate aspectele cazului, urmând ca deținutul să fie escortat pentru audieri și pentru a fi recunoscut în calitate de bănuit. 

În 2011, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, l-a recunoscut culpabil pe Adrian Nichifor de comiterea huliganismului agravat şi omorului intenţionat săvîrşit prin mijloace periculoase pentru viaţa mai multor persoane, stabilindu-i o pedeapsă de 17 ani închisoare în penitenciar de tip închis.

Potrivit procurorilor, în aprilie 2010 Nichifor l-a împuşcat pe Iurie Pârlici, fratele fostului comisar al poliţiei din Nisporeni. Nichifor a mai fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de puşcărie în dosarul 7 aprilie.

În 2021, Sergiu Stepuleac, un fost angajat al MAI declara că Adrian Nichifor ar fi fost foarte apropiat de fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc făcându-i acestuia servicii la limita legii. Nichifor ar fi fost cel care i-ar fi oferit mită fostului șef VictoriaBank, Victor Țurcan, acțiune care s-a încheiat cu prealuarea controlului băncii de către Vlad Plahotniuc.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.