VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul de la Kiev înăsprește regulile de mobilizare. Pe front vor putea fi trimiși și un șir de funcționari de stat

La finalul celui de-al doilea an de război, Guvernul de la Kiev înăsprește regulile de mobilizare militară. Printre modificările de bază se numără scăderea vârstei minime pentru încorporare de la 27 la 25 de ani și anularea scutirilor de înrolare pentru mai multe categorii de funcționari și angajați ai instituțiilor de drept.

Potrivit unian.net, în noile liste de mobilizare se vor regăsi procurori, angajați ai Poliției Naționale, ai Biroului Național Anticorupție, ai Biroului de Securitate Economică, ai Biroului de Stat de Investigații, ai Serviciului Executiv de Stat și ai Serviciului de Securitate Judiciară.

Proiectul modificărilor a fost trimis de guvernul de la Kiev Radei Supreme. Potrivit documentului, orice încercare de a evita încorporarea va declanșa măsuri din partea instanțelor, la cererea birourilor de recrutare, inclusiv sechestrarea conturilor bancare și a bunurilor, restricții de călătorie și de utilizare a unui vehicul. Totodată, termenele de mobilizare vor fi limitate la 36 de luni și vor exista excepții pentru potențialii recruți din învățământul superior sau din domenii specializate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.