VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul rus al Apărării, supus unui atac cibernetic din partea Kievului

Ministerul rus al Apărării a fost ținta unui atac cibernetic efectuat de specialiștii de la Kiev. Ucraina a confirmat realizarea cu succes a acestei operațiuni, care a scos din funcţiune un server responsabil de comunicațiile speciale şi a perturbat temporar schimbul intern de informaţii în cadrul Ministerului rus al Apărării, transmite AFP, citată de presa română.

Departamentul de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării și-a asumat responsabilitatea pentru acest atac printr-un comunicat oficial.

„Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei informează că la 30 ianuarie 2024, în urma unui atac cibernetic, serverul Ministerului rus al Apărării al statului agresor, care a fost folosit pentru comunicații speciale, a fost spart”, se arată în comunicat.

Moscova nu a emis nicio reacție oficială despre atacul propriu-zis, însă au raportat o întrerupere ce a afectat numeroase site-uri în țară, dar nu au specificat niciun detaliu despre cauză sau impact.

Site-ul Ministerului Apărării nu a fost menționat în raport, iar până în prezent nu există informații care să sugereze o legătură directă între atacul cibernetic al Ucrainei și problemele tehnice semnalate de Rusia.

Ministerul Dezvoltării Digitale al Rusiei a confirmat o defecțiune legată de infrastructura DNSSEC (Domain Name System Security Extensions), dar a asigurat că problema a fost rezolvată în cursul serii. Totuși, a avertizat că perturbările ar putea continua pentru o perioadă de timp, fără a oferi detalii suplimentare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.