VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul anunță construcția de noi locuințe sociale și cămine studențești

În Republica Moldova vor fi construite 450 de locuințe sociale pentru 1600 de beneficiari care vor putea închiria spațiile locative la un preț accesibil. Totodată, vor fi reconstruite cămine studențești și aziluri de bătrâni pentru alți 1460 de beneficiari. Guvernul a aprobat, în acest sens, ratificarea Acordului-cadru de împrumut și a Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) pentru proiectul „Locuințe publice III”.  

Proiectul va contribui la creșterea capacității fondului public de locuințe, destinate persoanelor social-vulnerabile care nu dispun de condiții satisfăcătoare de trai, precum și pentru angajații din sectorul public care prestează servicii sociale și administrative. De asemenea, urmează a fi modernizate spațiile de cazare ale instituțiilor de învățământ și vor fi la reabilitate sau extinse spațiile de cazare ale instituțiilor de plasament pentru persoanele vârstnice. 

Astfel, pentru implementarea Proiectului „Locuințe Publice III”, CEB va acorda un împrumut de 20 de milioane de euro. Totodată, un grant în valoare de un milion de euro va fi oferit din Fondul de Investiții Verzi și Sociale pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică, contribuția financiară urmând să fie suplimentată cu încă un grant de 6 milioane de euro din fondul E5P. Contribuția financiară a Republicii Moldova va constitui 1,1 milioane de euro.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.