VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Guvernul a aprobat Comanda de stat privind instruirea funcționarilor publici

850 funcționari publici vor beneficia de instruire profesională în anul curent. Guvernul a aprobat comanda de stat privind dezvoltarea profesională a personalului din autoritățile publice în anul 2023.

Potrivit documentului, Universitatea de Stat din Moldova urmează să elaboreze Planul de realizare a comenzii de stat şi a programelor de instruire, în corespundere cu necesităţile practice şi relevanţa tematicilor pentru dezvoltarea profesională a funcţionarilor publici.

Comanda de stat propune cursuri în domenii precum management și leadership organizațional, integrare profesională în funcția publică, armonizarea legislației naționale cu legislația Uniunii Europene și rolul administrației publice în procesul de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană, managementul resurselor umane, implementarea Codului administrativ etc.

În total, comanda de stat pentru anul 2023 prevede 8 programe de instruire pentru 850 persoane, dintre care pentru 525 persoane din autoritățile publice centrale şi 325 persoane din autoritățile administrației publice locale.

Cheltuielile legate de realizarea comenzii de stat vor fi acoperite în limitele mijloacelor financiare alocate în acest scop Universității de Stat din Moldova.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.