VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Grosu, despre Adunarea Națională din 21 mai: Nu vom permite nimănui să tulbure ordinea publică!

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, avertizează că „persoanele care vor încerca să tulbure ordinea publică în timpul Adunării Naționale „Moldova Europeană”, anunțată de Maia Sandu pe 21 mai, vor fi nevoiți să discute cu oamenii legii”.

În cadrul emisiunii Puncte de reflecție de la Vocea Basarabiei, șeful Legislativului a subliniat că autoritățile „nu vor permite nimănui să dea peste cap acest eveniment”.

Pe cei care au să vină cu gânduri rele sau ascunse eu îi rog respectuos să nu încerce să ne strice nouă evenimentul. Vă rugăm frumos, voi ați avut ocazii și așa-numitele proteste plătite, ați protestat, chiar ați abuzat de răbdarea și a societății, și a organelor de stat ș.a.m.d. Aici este un eveniment sincer, vreți să protestați, aveți tot dreptul, faceți-vi-l în altă parte civilizat, neplătit, respectând ordinea publică. Fiecare are dreptul să-și expună părerea, dar aici noi invităm și, da, fără supărare, cei care vor veni un pic energizați sau prea energizați vor trebui să discute cu organele care vor asigura ordinea publică. Noi n-o să permitem nimănui să tulbure ordinea publică în cadrul oricărui eveniment și în cadrul acestui eveniment la fel”, a îndemnat Igor Grosu.

Totodată, politicianul a menționat că în prezent autoritățile discută cu primarii organizarea acestui eveniment.

Au loc aceste discuții și consultări, inclusiv consultările cu primarii, pentru că, în primul rând, oamenii vor să vină, asta-i prima constatare, oamenii vor să vină, nu trebuie aduși, nu trebuie plătiți, apropo, cea mai crucială diferență dintre așa-numitele proteste și acest eveniment este adunarea proeuropeană, unde noi venim să susținem o cauză în care noi credem versus cei care sunt aduși. Și acum, evident că oamenii vor să vină, să pună întrebări, cineva apelează la primar, cineva o să apeleze la agenți economici, cineva la un privat, cineva o să vină cu mașina proprie și o să-și ia prietenii, vecinii. Deci e nevoie de un pic de organizare, poliția, primăria sigur că vor avea grijă, sper eu și primăria să stabilească niște spații unde să poată lumea parca organizat, să nu căutăm locuri de parcare, să facă totul civilizat, frumos, să nu lăsăm PET-uri din urma noastră, dar - atenție! - vreau să revin la ceea ce mi-ați spus că ați vorbit cu liderii politici, mare rugăminte - fără simbolică de partid. Nimeni, haideți, chiar dacă nu urcăm pe scenă, nici în piață să nu venim cu însemnele de partid, să fie tricolorul, să fie drapelul Uniunii Europene, tricolorul, cel mai indicat, drapelul nostru, drapelul Uniunii Europene și o să fie o simbolică suficientă pentru a ne manifesta”, a explicat Grosu.

De asemenea, Igor Grosu a făcut un apel către partidele proeuropene:

Haideți să ne abținem de data asta de la ispita asta de a ieși pe scenă, însăși prezența voastră, a noastră, a liderilor politici în piață, alături de susținătorii noștri, fără ca ulterior să fim arătați cu degetul că am folosit acest eveniment, însăși prezența noastră acolo o să fie apreciată de cetățenii noștri, o să fie un gest de maturitate politică, de coeziune”, a mai menționat Igor Grosu.

Menționăm că reprezentanții mai multor formațiuni politice și reprezentanți ai societății civile și-au exprimat disponibilitatea de a participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, convocată de președinta Maia Sandu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.