VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Google sărbătoreşte Ziua Independenţei Republicii Moldova printr-un doodle special

Ziua Independenței Republicii Moldova este sărbătorită și în acest an de Google. Motorul de căutare a postat un doodle special cu tricolorul țării.

Utilizatorii din Republica Moldova când dau click pe imagine sunt redirecționați de către motorul de căutare Google spre informații și stiri despre Ziua Independenței.

Această sărbătoare națională a apărut în 1991, după un puci eșuat la Moscova, când una câte una, cele 15 republici sovietice socialiste au început să se desprindă de Uniunea Sovietică.

Moldova a fost a noua republică la număr care a spus, prin adoptarea Declarației de Independență față de URSS, că pornește pe un drum separat cu denumirea Republica Moldova.

Votul a avut loc în timp ce mii de oameni se aflau în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, unde astăzi vor avea loc mai multe evenimente.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.