Mihai Ghimpu, președintele de onoare al Partidului Liberal, a comentat protestele organizate de Partidul Șor care se desfășoară în Capitală de mai multe săptămâni consecutiv.
În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Mihai Ghimpu a menționat că nu îi înțelege pe cetățenii care protestează în Capitală.
”Dintr-o parte îmi este jale de acești oameni, iar din altă parte îi condamn și îmi este jenă de asta. Ei nu înțeleg că cei care i-au furat le dau acești bani. E ca și cum vecinul ți-a furat porcul, iar după asta te invită la el să mâncați friptură. E cam același lucru ceea ce fac oamenii acum”, a declarat Mihai Ghimpu.
Totodată, acesta susține că denumirea partidului Șor trebuie interzisă în R. Moldova.
”Două lucruri sunt rușinoase: ei sunt cei care vor să ne ducă spre întuneric, spre Rusia din punct de vedere politic și e rușine că noi până astăzi n-am interzis denumirea acestui partid. Partidul poate să existe, însă sub altă denumire. Șor nu poate să fie denumirea acestui partid pentru că Ilan Șor este condamnat și sunt probe suficiente pentru ca această denumire să zboare. Este mare rușine pentru noi că avem partid care poartă denumirea hoțului de miliarde. Lumea nu vrea să înțeleagă aceste lucruri”, a mai declarat Mihai Ghimpu.
Amintim că, începând cu 18 septembrie, Partidul ȘOR își aduce simpatizanții în centrul capitalei pentru a protesta împotriva guvernării. Totodată, formațiunea a anunțat regim non-stop de protest „până actualul regim va demisiona” și a instaurat „orășelul schimbării” în fața Parlamentului și Președinției.
Anterior, deputatul fugar Ilan Șor, a recunoscut că răsplătește oamenii care vin la protestele pe care le organizează, „pentru a-și achita transportul și cumpăra mâncare”.
Într-o postare video publicată vineri, 16 septembrie, pe Facebook, deputatul fugar Ilan Șor a anunțat că se află în Israel și că în scurt timp se va întoarce în R. Moldova.
Anterior, magistrații au emis mandat de arestare pe numele președintelui Partidului ȘOR, Ilan Șor.
Ilan Șor a fost condamnat în 2017, în primă instanță, la 7 ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul „furtului miliardului”, fiind dat acum în căutare internațională.
Pe numele lui Șor există şi o cerere de extrădare, care se este încă în proces de examina.