VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Germania finanțează noi proiecte pentru reducerea emisiilor de gaze

Ambasada Germaniei anunță un apel nou pentru proiecte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Volumul de finanțare este de până la 25 de milioane de euro, iar durata este de cinci ani și jumătate.

Accentul este pus pe sectoarele cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră la nivel mondial (energie, industrie și transport). În cadrul cererilor anuale de finanțare sunt finanțate proiectele transformative de protecție a climei pentru punerea în aplicare a contribuțiilor de protecție a climei, stabilite la nivel național și a strategiilor pe termen lung.

Programul sprijină proiecte ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în sectoarele energiei (surse regenerabile, sisteme de stocare, eficiență energetică), industriei și transporturilor (e-mobilitate, sisteme de încărcare). Proiectele trebuie să fie în concordanță cu strategiile naționale de decarbonizare, în special cu strategiile pe termen lung și cu contribuțiile naționale la protecția climei. Ideile de proiecte pot fi trimise online sub formă de concepte până la 29 februarie 2024, prin intermediul platformei deschise de aplicații oap.mitigation-action.org.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.