VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Obțineau bani prin înșelăciune pe rețele sociale: Doi tineri, condamnați la închisoare pentru

Doi tineri în vârstă de 23 și respectiv, 24 de ani, au fost condamnați pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie, fiindu-le stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 4 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit procurorilor, inculpații, la 21 ianuarie 2023, prin împărțirea rolurilor, urmărind scopul sustragerii bunurilor altei persoane prin inducere în eroare, folosind o identitate falsă a unui cont de pe rețeaua „Facebook”, prin intermediul aplicației „Messenger”, folosind datele personale ale unei femei, care este vecină cu victima, au determinat-o pe victimă, să le transmită datele cardului bancar și a codurilor de unică folosință, sub pretextul primirii un transfer bancar de peste hotare.

Ulterior, obținând de la victimă datele cardului bancar, prin efectuarea tranzacțiilor P2P, au extras de pe contul ultimei suma de 3.000 lei.

A doua zi, inculpații, prin aceeași schemă infracțională, prin efectuarea a 3 tranzacții „Cash by cod”, au extras de pe contul unei alte victime, suma de 6.860 lei, iar peste încă 3 zile, au sustras 3.900 lei de la o altă persoană. 

Inculpații și-au recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.