VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Geoană, despre candidatura la prezidențialele din România: Toate vin la momentul respectiv, viața după NATO va fi interesantă

„Totul la momentul respectiv. Sunt încă tânăr și în putere, iar viața după NATO va fi interesantă”. Astfel a comentat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, întrebat despre posibila sa candidatură la prezidențialele din România în cadrul unui interviu acordat postului Moldova 1 și citat de Digi24.

Oficialul a mărturisit că-și analizează opțiunile după expirarea mandatului de secretar general adjunct NATO.

„Sunt încă tânăr și în putere, și normal că analizez opțiuni și variante pentru după ce voi termina jobul aici. Am avut privilegiul să lucrez cinci ani de zile cu secretarul general Stoltenberg, este un lider excepțional, și nu doar pentru că suntem colegi și prieteni sau că-mi este șef. (…) Iar viața după NATO, sunt convins că va fi foarte interesantă, și pentru mine, și pentru familia și prietenii mei”, a subliniat acesta.

Cât privește o candidatură la prezidențiale, Geoană a evitat să dea un răspuns clar în acest interviu, semn că-și respectă promisiunea făcută în martie, când a declarat că va anunța dacă intenționează sau nu să candideze la alegerile prezidențiale după summitul Alianței de la Washington din iulie.

„Încă o dată, toate vin la momentul respectiv. Har Domnului, am atât de multe variante de a face ceva interesant în viața mea în continuare, încât am luxul să aleg momentul și modalitatea de a-mi continua viața după aceea”, a mai spus Mircea Geoană pentru Moldova 1.

Mandatul lui Mircea Goană ca secretar general adjunct al NATO se încheie anul acesta, iar presa a speculat intens despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

Speculațiile au fost alimentate, însă, și de câteva mișcări pe care le-a făcut Goană, cum ar fi lansarea cărții „Bătălia pentru viitorul Europei” și a unei platforme, Proiectul România 2030.

În interviul acordat pentru Moldova 1, Mircea Geoană a vorbit și despre Republica Moldova și Rusia.

„Să nu punem urechea la toată propaganda pe care Rusia încearcă să o împingă, pentru că este clar, declarațiile cu privire la Transnistria, tot ce înseamnă războiul hibrid, dezinformarea – nu au alt scop decât să pună la îndoială drumul european al Republicii Moldova, să sădească frică și dezbinare. Și o spun și pe această cale ca român și ca lider al alianței că nu există comparație între viața în Occident, prosperitate, libertate, democrație, o viață mai bună pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru copii, poate o șansă ca diaspora să mai vină și acasă; față de ceea ce oferă Rusia care nu oferă decât negură și iată, amenințări cu războiul și cu destabilizarea”, a spus Geoană.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.