VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom va vinde gazele către Moldovagaz la un preț mai mic

În luna aprilie, Compania Energocom va vinde gaze naturale către Moldovagaz cu 450 euro/1000 m3, cu 100 de euro în scădere.

Energocom a finalizat procedura de achiziție a gazelor necesare pentru luna aprilie, conform dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale și solicitării Moldovagaz.

La licitația organizată pe data de 4 aprilie au fost procurate peste 30 de milioane metri cubi, la prețul sub cel oferit de Gazprom pentru Moldovagaz.

Pe lângă gazele respective și gazele naturale comprimate (LNG) procurate în regim de testare în primele două zile din aprilie, restul necesarului de consum pentru luna în curs va fi acoperit de SA Energocom din stocurile create la începutul sezonului rece 2023-2024.

“Prețul foarte bun la care am făcut achiziții în ultimele zile ne va permite să reducem prețul de vânzare a gazelor către SA Moldovagaz. Sperăm ca în timpul apropiat să avem parte de o conjunctură de prețuri la fel de favorabile pe piață”, a declarat Victor Bînzari, directorul interimar al SA Energocom.

Conform Dispoziției CSE de la sfârșitul lunii decembrie 2023, în perioada ianuarie – aprilie 2024, Energocom vinde gaze naturale către SA Moldovagaz la preț de 550 euro/1000 m3. În urma licitației de joi, 4 aprilie, Agenția Proprietății Publice, în calitate de acționar unic, și Consiliul societății Energocom au agreat, pentru luna aprilie, scăderea prețului respectiv la 450 euro/ 1000 m3.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.