VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Gavrilița, după incendiul de la Giurgiulești: Voi dispune verificări la toate silozurile din țară

Premierul Natalia Gavrilița a venit cu o reacție, după ce un rezervor cu încărcătură de șrot de semințe de floarea soarelui a luat foc în zona Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Într-o postare pe o rețea de socializare, prim-ministra a cerut tuturor ministerelor responsabile să investigheze rapid cauzele incendiilor repetate de la silozurile din portul Giurgiulești.

Este inacceptabil ca oamenii să sufere din cauza iresponsabilității unor agenți economici. La începutul săptămânii trecute am cerut tuturor ministerelor responsabile să investigheze rapid cauzele incendiilor repetate de la silozurile din portul Giurgiulești și să dispună măsurile necesare pentru înlăturarea consecințelor și prevenirea incidentelor de acest fel pe viitor. Am cerut și cercetarea motivelor neimplementării la timp a concluziilor anterioare ale comisiilor interministeriale din ultimele luni ale anului trecut. Instituțiile statului continuă să lucreze și vor veni cu informații adiționale”, a scris Gavrilita.

Totodată, prim-ministra a anunțat că va dispune verificări la toate silozurile din țară pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Orice încălcări în procesul de construcție și exploatare vor fi sancționate conform legii, iar consecințele pentru oamenii din zonă, care au de suferit, dar și pentru mediu, trebuie să fie despăgubite. În contextul celor întâmplate, voi dispune verificări la toate silozurile din țară pentru a evita astfel de incidente pe viitor”, a mai scris Gavrilița.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.