VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Gavrilița: Ne concentrăm eforturile pe lansarea unor politici fiscale care să sprijine antreprenorii și să-i încurajeze

”În anul 2023, ne-am propus revenirea la investiții, asigurarea și creșterea numărului locurilor de muncă și susținerea antreprenorilor. Continuăm să ne concentrăm eforturile pe lansarea unor politici fiscale care să sprijine antreprenorii și să-i încurajeze”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în cadrul întâlnirii prim-ministrei Natalia Gavrilița cu reprezentanții autorităților publice locale din raionul Ialoveni.

Natalia Gavrilița a menționat că unul dintre obiectivele Guvernului pentru anul 2023 este  creșterea economică și crearea premiselor pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea investițiilor. 

Șefa Cabinetului de miniștri s-a referit și la politicile Executivului orientate spre creșterea calității serviciilor publice și consolidarea bazei de venituri a autorităților publice locale.

În anul 2023, ne-am propus revenirea la investiții, asigurarea și creșterea numărului locurilor de muncă și susținerea antreprenorilor. Continuăm să ne concentrăm eforturile pe lansarea unor politici fiscale care să sprijine antreprenorii și să-i încurajeze. Pentru prima dată în istoria țării, am luat decizia de a rambursa taxa pe valoare adăugată  trecută în contul întreprinderilor care activează onest și corect și emit facturi electronice.  Pornim fondul FACEM, destinat finanțării investițiilor la rate fixe și pe un termen mai lung. În paralel, venim cu măsuri de sporire a atractivității investiționale în regiuni”, a declarat prim-ministra.

Totodată, Natalia Gavrilița a vorbit despre prevederile Strategiei de reformă a APL, inclusiv amalgamarea voluntară a localităților menită să crească capacitățile administrative ale autorităților locale pentru implementarea proiectelor locale și europene.

Aceasta implică mai multe stimulente, între care  alocări mai mari din bugetul de stat pentru localitățile amalgamate voluntar, dar și resurse financiare suplimentare pentru remunerarea angajaților din cadrul acestor primării.

Natalia Gavrilița a îndemnat primarii să participe la proiectele lansate de Executiv și partenerii externi, pentru a dezvolta localitățile și a crea condiții mai bune pentru oameni. 

La rândul lor, primarii au vorbit despre necesitatea de a simplifica procedurile de interacțiune între autoritățile statului, de obținere a actelor cadastrale în timp restrâns și continuarea delimitărilor masive, construcția și reabilitarea drumurilor locale, trecerea bazinelor acvatice în subordinea APL-urilor etc. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.