VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Găgăuzia vrea un reprezentant al regiunii în conducerea Ministerului Finanțelor

Autoritățile de la Comrat vor un reprezentant special în Colegiul Ministerului Finanțelor. O solicitare, în acest sens, a fost făcută de bașcanul regiunii, Evghenia Guțul, și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov.

În scrisoarea trimisă ministrei Veronicăi Sirețeanu, demnitarii din regiune cer ca șefa Direcției Finanțe a Găgăuziei să fie inclusă în Colegiul Ministerului Finanțelor și în comisia pentru elaborarea bugetului de stat pentru anul 2024.

În argumentarea solicitării, autoritățile de la Comrat evocă reglementări ale Legii cu privire la statutul special al Găgăuziei, adoptată în 1994.

 Conform legislației, din Colegiul Ministerului Finanţelor fac parte ministrul, viceminiștrii și alți funcționari din corpul de conducere a instituției.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.