VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Fotografii din satelit cu orașul Soledar înainte și după asaltul Rusiei. Proporțiile dezastrului sunt greu de imaginat

Compania de imagini satelitare Maxar a publicat fotografii din satelit cu orașul Soledar înainte și după asaltul trupelor ruse. Proporțiile dezastrului sunt greu de imaginat, străzi întregi de case fiind făcute una cu pământul.

Atât rușii, prin vocea șefului Wagner, Evgheni Prigojin, cât și ucrainenii au spus că în oraș se duc lupte grele pentru fiecare casă, care, odată cucerită, poate cădea în mâinile taberei adverse în doar câteva ore.

Statul Major General al Ucrainei a declarat că peste 100 de ruși au fost eliminați la Soledar.

„Peste 100 de ocupanți ruși au fost eliminați în zona Soledar. Acest lucru a fost realizat prin efortul coordonat al soldaților de la Forțele pentru Operațiuni Speciale, artilerie și lansatoare de rachete”, a scris Statul Major al Ucrainei joi pe Twitter, unde a publicat și un video.

Luptele pentru controlul orsașului Soledar, în apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei, continuă cu intensitate maximă. Ucrainenii au adus mai multe unități pentru apărarea orașului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmase miercuri seara că luptele continuă la Soledar, un mic oraş de aproximativ 10.000 de locuitori înainte de război, în prezent complet distrus, şi că frontul în regiune „rezistă”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.