VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Primele blindate Piranha, oferite de Germania, au ajuns la Armata Națională: Cum arată

Primul lot de blindate Piranha, oferite Armatei Naționale de către Ministerul Federal al Apărării al Republicii Federale Germania, a ajuns la Armata Națională.

Potrivit Ministerului Apărării, transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii.

”Mulțumesc Germaniei pentru contribuția la modernizarea Armatei Naționale. Aceste echipamente sunt doar prima parte a lotului care urmează să sosească în țară în următoarele luni. Aceste transportatoare blindate deja sunt repartizate pentru dotarea Batalionului 22 de menținere a păcii, acelui batalion care este prezent în toate misiunile internaționale la care participă R. Moldova.

Aceste echipamente vor permite instruirea calitativă a militarilor în procesul de pregătire pentru detașare, dar și pentru împlinirea misiunilor pe teritoriul național. Efectivul batalionului deja are practică pentru a le folosi și va continua să se perfecționeze pentru operarea acestora”, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi în cadrul ceremoniei de recepționare a transportoarelor de tip „Piranha”.

Ulrich Kinne, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova a menționat în cadrul ceremoniei că cooperarea Germaniei și țării noastre în domeniul apărării va obține un nou nivel de calitate.

Din numele Germaniei vă transmitem această primă livrare de transportatoare blindate pe roți. Aceste transportatoare vor îmbunătăți calitatea apărării a R. Moldova și capacitățile acesteia de a participa în misiunile internaționale de menținere a păcii. Germania este încântată să facă această contribuție semnificativă”, a precizat Ulrich Kinne.

Menționăm că tehnica este recepționată în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza Aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.