VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

FOTO/ Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie a primit o stație de producere a oxigenului medical

Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie a primit o stație de producere a oxigenului medical. Generatorul produce într-o oră 17 metri cubi de oxigen medical, cu un nivel înalt de puritate, care este distribuit la prizele din secții printr-o țeavă nouă de cupru, anunță Ministerul Sănătății.

Costul stației de producere a oxigenului medical este de circa 100 de mii de dolari. Echipamentul a fost procurat cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitate Umană „Kusanone”.

Astfel instituția are o sursă permanentă de oxigen și aer comprimat – gaze medicale livrate cu o presiune constantă în șapte secții. Potrivit medicilor, gazele medicale sunt importante în cazul pacienților care au nevoie de oxigenoterapie, respirație asistată, dar și în timpul intervențiilor chirurgicale.

Anterior, pentru asigurarea cu oxigen a secțiilor instituția folosea butelii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.