VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Comunitățile moldovenești vor primi suport din partea Guvernului Germaniei în găzduirea refugiaților ucraineni

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Înțelegerii întocmite prin schimb de note dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea tehnică pentru finanțarea proiectului „Suport comunităților moldovenești în găzduirea refugiaților ucraineni în R. Moldova”.

Prin finanțarea acestui proiect se urmărește îmbunătățirea calității și accesibilității anumitor servicii sociale și de sănătate pentru comunitățile gazdă și refugiații ucraineni. Cooperarea tehnică pentru finanțarea proiectului presupune prestații sub formă de personal și bunuri materiale, precum și contribuții financiare în valoare de până la trei milioane de euro.

Unitatea de implementare a proiectului este Cancelaria de Stat, în cooperare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării. După semnarea Înțelegerii întocmite prin schimb de note, urmează a fi încheiat un Acord de Implementare a proiectului între Cancelaria de Stat și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Proiectul „Suport comunităților moldovenești în găzduirea refugiaților ucraineni în Republica Moldova” este finanțat din fondurile inițiativei sociale „Combaterea cauzelor migrației, integrarea refugiaților” și va derula până în decembrie 2024.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.