VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

ARBI a înghețat un imobil şi o maşină de lux în valoare de 10 milioane de lei: Cui aparțin bunurile

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordin de înghețare pe un imobil, situat într-o zonă rezidențială din municipiul Chișinău și un automobil de lux, în valoare de 9 milioane 755 de mii de lei, săptămâna trecută.

Potrivit ARBI, este vorba despre un dosar de spălare a banilor din gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Ordinul de înghețare a fost dispus în vederea aplicării ulterioare a sechestrului pe bunurile menționate”, subliniază sursa citată.

Sursele Alerta.md susțin că ar fi vorba despre bunurile lui Cristian Rizea, fost deputat român care a fost declarat indezirabil, acum câteva săptămâni, și expulzat sub pază din Republica Moldova. Se cunoaște că acesta ar fi deținut un imobil de lux în Chișinău și s-ar fi plimbat, în ultima perioadă, cu un Range Rover. Se pare că autoritățile de la Chișinău, prin intermediul Agenției de recuperare a bunurilor infracționale, i-au înghețat casa și mașina pentru a putea ulterior să le sechestreze, iar eventual să aplice și confiscarea lor.

De asemenea, ARBI a aplicat sechestru pe mijloace financiare în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei într-un alt dosar de spălare a banilor.

Săptămâna trecută, Agenția a evaluat 9 bunuri imobile și 4 autoturisme și a preluat în administrare mijloace bănești sechestrate, în monedă națională și valută străină, în sumă totală de aproximativ 20.000 de lei.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) care se ocupă de efectuarea investigațiilor financiare paralele, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate, precum și evidența acestor bunuri.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.