VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

FOTO/ Peste o mie de computere, donate de partenerii internaționali, vor fi distribuite în instituțiile medicale din R. Moldova

1 205 computere și accesorii, procurate de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), au fost donate Ministerului Sănătății. Evenimentul de donație a echipamentului, în valoare de circa un milion de dolari, a avut loc astăzi, 17 ianuarie.

Sisteme de calcul vor fi recepționate de instituțiile de asistență medicală primară din țară – 35 de centre de sănătate, Centrul Medicilor de Familie Bălți, Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, Policlinica de Stat, Asociațiile Medicale Teritoriale din Chișinău, dar și subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Echipamentul oferit va facilita utilizarea sistemelor informaționale din domeniul sănătății, inclusiv al sistemului pentru monitorizarea procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și imunizare antigripală. De asemenea, va eficientiza activitatea lucrătorilor medicali și a specialiștilor din cadrul centrelor de sănătate publică.

Suplimentar, cadrele medicale implicate în raportarea datelor despre vaccinare vor fi instruite cu suportul OMS și UNICEF, inclusiv în contextul dezvoltării unor noi funcționalități în cadrul sistemului informațional automatizat de evidență a vaccinării. Astfel, vor fi consolidate capacitățile instituțiilor medicale de gestionare a informațiilor privind imunizarea împotriva COVID-19 și a altor infecții.

Foto: ms.gov.md
Foto: ms.gov.md

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.