VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, finalizată cu succes

Astăzi a fost finalizată cu succes operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, odată cu întoarcerea celor opt cetățeni evacuați. Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Vreau să exprim sincere mulțumiri colegilor din cadrul Ministerului de Externe, în special șefului celulei de criză, Secretarul General al MAEIE, Mihai Mîțu, precum și echipelor Ambasadelor noastre din Israel și Turcia (acreditată prin cumul în Egipt). De asemenea, apreciem implicarea plenară a Direcției Afaceri Consulare din cadrul MAEIE, în special contribuția funcționarului consular Nicolae Cojuhari, detașat în Egipt, pentru sprijinul acordat cetățenilor noștri după părăsirea Fâșiei Gaza. Mulțumiri speciale sunt adresate și instituțiilor statului, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Migrație, Serviciul de Informații și Securitate, dar și Organizației Internaționale pentru Migrație, pentru sprijinul acordat în această operațiune de evacuare”, a declarat Nicu Popescu.

Menționăm că în intervalul octombrie-noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a realizat, în parteneriat cu alte instituții relevante, o operațiune complexă de evacuare și repatriere a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza în Republica Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.