VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ „50 de euro pentru un vot la Comrat”: Poliția anunță noi cazuri de corupere a alegătorilor

Noi cazuri de corupere a alegătorilor au fost înregistrate de polițiștii din UTA Găgăuzia. Aceștia au fost sesizați de către o femeie din sudul țării despre faptul că ei și surorii acesteia i-au fost propuse mijloace financiare pentru a vota în turul II al alegerilor în favoarea unui candidat independent la funcția de primar.

Mai mult, una dintre ele a primit de la un bărbat, reprezentantul partidului politic, un plic în care se aflau 50 de euro.

În rezultatul documentării, polițiștii au stabilit că în activitatea ilicită au fost implicați un bărbat și o femeie din Comrat. Pe numele acestora au fost pornite procese-penale”, precizează oamenii legii.

Totodată, polițiștii au mai fost sesizați de către o altă locuitoare a mun. Comrat, despre faptul că înaintea primului scrutin electoral al alegerilor, în luna septembrie, o femeie originară din același municipiu, se ocupa de formarea listelor cetățenilor domiciliați în municipiul Comrat, pe care îi agita politic să voteze în favoarea aceluiași candidat.
În schimb promițându-le produse alimentare și eliberându-le tichete cu care ulterior cetățenii puteau primi produsele date la sediul candidatului.

Reiterăm, coruperea în alegeri constituie o infracțiune. Conform articolului 181 prim, din Codul Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37 500 lei la 57 500 lei sau cu închisoare de la un an la 5 ani, aplicată persoanei fizice. Poliția Națională îndeamnă toți cetățenii să își exprime propria voință prin vot liber și să respecte toate măsurile și restricțiile stabilite de actele normative în timpul alegerilor locale”, menționează Poliția.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.