VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Numele și detalii despre persoana reținută de PA în dosarul „frauda bancară”

Procuratura Anticorupție (PA) anunță miercuri, 2 noiembrie, că a reținut în dosarul „frauda bancară” o persoană, care este bănuită de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc, aceasta fiind o persoană apropiată ultimului.

Mai exact, potrivit rolului atribuit în cadrul organizației criminale și urmând indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, persoana reținută avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 milioane USD și peste 23,8 milioane Euro”, se menționează în comunicatul de presă emis de PA.

Potrivit unor surse ale VB din cadrul organelor de drept, persoana reținută de procurorii anticorupție în dosarul „frauda bancară” este Olga Dnestrean, o angajată a ex-liderului PDM Vladimir Plahotniuc.

Olga Dnestean a fost vizată în investigația „Plățile secrete ale oligarhului”, publicată de jurnaliștii de la Rise Moldova. Potrivit sursei citate, Olga Dnestrean este o colaboratoare veche a fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc în afacerile imobiliare derulate prin Finpar Invest SRL, cea mai veche societate a familiei Plahotniuc. Dnestrean a dispus 13 tranzacții către contul lui Plahotniuc de la Mobiasbanca, iar banii au fost depuși în numerar, la ghișeu.

În martie, 2019, Plahotniuc a transferat 30 de mii de dolari pe îmbrăcăminte marca Loro Piana din Italia, iar plata a fost executată de Olga Dnestrean.

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a declarat miercuri, 2 noiembrie, că fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, a fost reținut la intrarea în R. Moldova după ce a fost declarat indezirabil de către autoritățile din Ucraina. Astfel, prin urmare, Andronachi a fost expulzat de pe teritoriul Ucrainei. Procurorul de caz din dosarul frauda bancară, Octavian Iachimovschi, a declarat că Andronachi urmează a fi pus sub acuzare în dosarul „frauda bancară” și va fi plasat în arest pentru 30 de zile.

VIDEO/ Ex-deputatul democrat, Vladimir Andronachi, declarat indezirabil de Ucraina și expulzat. PA: „I se va aduce la cunoștință mandatul de arestare”

În aprilie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, vizat în dosarul „Metalferos”.

În iulie curent, fostul deputat Vladimir Andronachi, considerat un apropiat al ex-liderului Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, a fost anunțat în căutare internațională de Interpol pentru a fi arestat și extrădat în R. Moldova, fiind vizat în dosarul „Metalferos” și în dosarul „frauda bancară”.

În august, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național” în dosarul denumit generic „Metalferos,” în care fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Andronachi este investigat. Detalii aici

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.