VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarul Metalferos: Sechestru pe Hotelul „Național” în privința fostului deputat PD Vladimir Andronachi

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național” în dosarul denumit generic „Metalferos,” în care fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Andronachi este investigat.

Potrivit PCCOCS, ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale însă nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat. Prin urmare, Vladimir Andronachi a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința acestuia.

„Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimate în 2018 la suma de 5,5 milioane euro, ceea ce constituie peste 100 milioane lei. Procurorii menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul „Metalferos,” în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1,1 miliarde lei”, menționează procurorii PCCOCS.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.