VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasada SUA la Kiev îndeamnă toți cetățenii americani să părăsească Ucraina

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Kiev a îndemnat toți cetățenii americani să părăsească Ucraina.

Într-o notă informativă instituția avertizează că în următoarele zile Rusia va lansa lovituri asupra infrastructurii civile și a sediilor guvernamentale din Ucraina.

”Grevele rusești în Ucraina reprezintă o amenințare continuă pentru civili și infrastructură. Ambasada SUA îndeamnă cetățenii americani să părăsească Ucraina în cel mai scurt timp”, se arată în nota informativă.

Amintim că aproape de liniile frontului în sudul ţării, Ucraina a declarat că Rusia a folosit artileria şi a efectuat lovituri aeriene în mai multe oraşe din regiunea Zaporojie, unde forţele ruse au capturat centrala nucleară la scurt timp după ce au invadat ţara pe 24 februarie.

Tiruri de artilerie şi rachete în apropierea complexului de reactoare nucleare Zaporojie, situat pe malul sudic al Râului Nipru, au condus la apeluri cerând demilitarizarea zonei.

Ucrainenii care locuiesc în apropiere şi-au exprimat teama că obuzele ar putea lovi unul dintre cele şase reactoare ale centralei, cu consecinţe dezastruoase.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.