VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Moldova participă cu un stand de țară la cea mai mare expoziție alimentară din lume

În perioada 7-11 octombrie, Moldova participă cu un stand de țară la cea mai mare expoziție alimentară din lume, Anuga, desfășurată la Köln, Germania.

Potrivit organizatorilor, țara noastră prezintă o selecție variată de produse agroalimentare cum ar fi: fructe uscate, sucuri și conserve, patiserie și culinarie, miere de albine și produse apicole, precum și înghețată sub un brand comun – „Moldova un gust deosebit”.

Suntem prezenți la expoziție pentru că ne dorim să creștem vizibilitatea noastră pe piața europeană. Deși avem mulți clienți din Europa, ne propunem să diversificăm numărul lor. Totodată, vrem să ne familiarizăm cu tendințele actuale pe piață, deoarece totul se schimba foarte rapid, în special gusturile consumatorilor. Am stabilit întâlniri cu clienții existenți pentru a consolida relațiile pe termen lung și, totodată, pentru a reprezenta țara cu produse de calitate. Compania noastră deține toate certificările internaționale pentru produse procesate: IFS, SEDEX, KOSHER, HALAL. Mai mult că atât compania are și produse certificate BIO. Au prezentat interes față de produsele noastre cumpărătorii din Germania, Olanda, Italia, Marea Britanie, Elveția, Franța, Grecia, Belgia”, spune Tatiana Calcîi, manager departament export,  Maestro Fruits.

Suntem aici pentru a ne menține vizibilitatea pe piața europeană și a stabili noi parteneriate. În cadrul expoziției, am avut vizitatori din Lituania, Maroc, Italia, Germania și alte țări. Toți au apreciat ambalajul atractiv și gustul înghețatei noastre” își împărtășește impresiile Denis Bumacov, directorul comercial de la Sandriliona.

Anuga este cunoscută drept cel mai mare târg de produse alimentare și băuturi din lume. Anul acesta, expoziția reunește un număr record de 7.800 de expozanți din 118 țări diferite și peste 169.000 de vizitatori de profil. Anuga constituie o platformă globală perfectă pentru promovarea, cunoașterea și documentarea despre cele mai sustenabile practici de producere și tehnologii inovative aplicate în industria alimentară.

Participarea Republicii Moldova la Anuga reprezintă o oportunitate bună de a prezenta produsele locale pe scena globală, de a stabili parteneriate comerciale și de a explora noile tendințe și inovații din industrie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.