VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ultima oră! Directorul CNA, Iulian Rusu, și-a dat demisia

Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, și-a dat demisia. Despre aceasta anunță președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Am luat act de cererea de demisie a directorului CNA, Iulian Rusu, care a parvenit astăzi în adresa mea. Îi mulțumim dlui Rusu pentru efort. În timpul apropiat, vom veni cu propunerea pentru a numi un nou director al CNA”, a anunțat Grosu.

Totodată, șeful Legislativului a enumerat așteptările Parlamentului și ale întregii societăți de la CNA:

  • creșterea vitezei cu care sunt investigate actele de corupție
  • stoparea fluxurilor financiare ilegale
  • asigurarea integrității instituției prin accelerarea reformării Centrului Național Anticorupție și curățării instituției de practici și personaje nocive.

    Iulian Rusu a fost numit la data de 3 februarie 2022 în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru un mandat de cinci ani. Iulian Rusu este jurist, absolvent al Universității Oxford și are titlu de magistru în drept. În 2021 acesta a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.
    Potrivit legislației, directorul Centrului Național Anticorupție este numit cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de parlamentari.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.