VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Maia Sandu, îndemn pentru moldovenii din Elveția: Sprijiniți democrația la alegeri și investiți în R. Moldova

Președinta Maia Sandu anunță că s-a întâlnit la Zürich cu conaționalii stabiliți în Elveția. În cadrul discuțiilor, cetățenii stabiliți în Elveția și-au expus doleanțele, printre care zboruri accesibile spre Chișinău și rezultate concrete în lupta împotriva corupției. Șefa statului i-a îndemnat pe conaționalii noștri să susțină democrația la alegeri și să pună umărul la schimbarea Moldovei spre bine.

„Mi-au împărtășit speranța lor pentru o Moldovă mai bună. Cetățenii noștri doresc rezultate concrete în lupta împotriva corupției. Vor ca produsele moldovenești, cu valoare adăugată, să ajungă pe piețele europene. Își doresc zboruri mai accesibile spre Chișinău, poduri spre România, legături mai strânse cu Uniunea Europeană”, a scris șefa statului pe rețelele de socializare. 

Președinta a comunicat moldovenilor despre ce se face acasă, menționând că aderarea Moldovei la UE este singura cale de a garanta securitatea țării.

„Investim în infrastructură, susținem afacerile, avansăm reformele, ne îndreptăm spre UE. Aderarea Moldovei la UE este singura cale de a garanta securitatea țării și de a ne proteja democrația. Ducem o politică externă activă și ne facem temele, astfel încât să putem iniția negocieri de aderare cât mai curând posibil și să fim gata să devenim țară membră a UE până la sfârșitul deceniului”, a punctat șefa statului.  

Totodată, Președinta Maia Sandu a menționat că cetățenii noștri stabiliți în Elveția sunt deschiși să ajute la transformarea țării. Șefa statului ia îndemnat să continue să sprijine democrația la alegeri, să investească în țară și, dacă este posibil, să revină acasă, să pună umărul la schimbarea Moldovei spre bine.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.