VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ursula von der Leyen: „Rusia și Hamas sunt similare. Această infecție trebuie oprită!

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca și președintele american Joe Biden, pune pe același cântar mișcarea Hamas și autoritățile ruse.

„Rusia și Hamas sunt similare. După cum a spus președintele Volodimir Zelenski, „esența lor este aceeași”. Ambii au ucis și au luat ostatici civili nevinovați, inclusiv sugari și copii. Acesta este un mod barbar de a lupta. Și dacă această infecție nu este oprită, s-ar putea răspândi din Europa în Orientul Mijlociu și regiunea Indo-Pacific”, a spus ea, vorbind la Institutul American Hudson, declarat o organizație indezirabilă în Rusia, scrie BBC.

Biden, în discursul său adresat națiunii, a spus că atât Hamas, cât și președintele rus, Vladimir Putin, vor să distrugă o țară democratică vecină, iar Statele Unite sunt obligate să prevină acest lucru, deoarece este un far al libertății și al democrației pentru întreaga lume.

„Nu putem și nu vom permite teroriștilor precum Hamas și tiranilor precum Putin să câștige”, a spus el.

Hamas este recunoscut ca organizație teroristă în multe țări din întreaga lume. Rusia, după invadarea Ucrainei, a fost recunoscută ca stat sponsor al terorismului într-o serie de țări europene, precum și în Parlamentul European și Adunarea Parlamentară a NATO.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.