VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Institutul Oncologic a primit din partea OMS un aparat ecografic și medicamente

Institutul Oncologic din Chișinău a primit joi, 18 mai un aparat performant de ultrasonografie și 2 000 de fiole de Trastuzumab, preparat folosit pentru tratamentul pacienților cu maladii oncologice. Donația a fost făcută de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul Uniunii Europene și al Guvernului Canadei.

Potrivit Ministerului Sănătății, aparatul a fost deja instalat, iar pacienții beneficiază de diagnostic ecografic al patologiilor abdominale, dar și proceduri invazive, cum sunt biopsiile ghidate imagistic.

„Trastuzumab este indicat în special în tratarea pacientelor cu cancer mamar, dar și al persoanelor care au cancer gastric. Potrivit medicilor, în 25% din toate cazurile de cancer de sân din țara noastră este nevoie de acest preparat pentru tratament”, menționează ministerul de resort

Valoarea totală a donației constituie 370 793 de dolari.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.