VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Finanțarea ilegală a partidelor politice: 25 de percheziții, efectuate și zeci de mii de euro și lei, ridicați

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii Procuraturii Anticorupție anunță că au efectuat astăzi 25 de percheziții în regiunea de nord a țării și în municipiul Chișinău în dosare penale ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice.

Potrivit probelor administrate pe dosare, mai mulți reprezentanți ai partidelor ar fi implicați în procesul recepționării, transportării şi distribuţiei mijloacelor băneşti ilicite, destinate pentru plăți neoficiale.

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 189.200 de lei, 25 415 de euro, 2 430 de dolari, 4500 de franci elvețieni, telefoane mobile, dar și înscrisuri de ciornă. O persoană au fost reținută și plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore”, precizează CNA.

Reamintim că candidatul Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Mihail Bagas, a fost astăzi reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurori de la Procuratura Anticorupţie. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.