VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primarul orașului Nisporeni, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

La 20 septembrie, de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Nisporeni au fost înaintate demersuri privind aplicarea măsurii preventive arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile pentru cele 3 persoane reținute. În cadrul examinării demersului, de către procurorul de caz a fost susținută solicitarea unuia din învinuiți, și anume a primarului orașului Nisporeni, ca în cazul aplicării măsurii preventive nominalizate, să i se acorde permisiunea părăsirii temporare a domiciliului, în scopul exercitării dreptului de a fi ales. La 21 septembrie 2023, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Ungheni, sediul Nisporeni a admis demersurile procurorului aplicând măsura preventivă – arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile pentru cele 3 persoane acuzate, fiind interzisă ieșirea din locuință fără permisiunea procurorului care conduce urmărirea penală”, a declarat Violina Moraru.

Totodată, sursa citată subliniază că în cadrul înaintării acuzării și audierii învinuiților, învinuiții și-au recunoscut integral vinovăția.

Reamintim că primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, împreună cu alți doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni au fost reținuți de oamenii legii fiind bănuiți de abuz de serviciu și fals în declarații. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.