VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Candidatul LOC la funcția de primar general, Mihail Bagas, reţinut de CNA: Reacția partidului

Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Mihail Bagas, care a depus documentele pentru înregistrare pe 19 septembrie, a fost astăzi reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurori de la Procuratura Anticorupţie. 

LOC își exprimă speranța că organele de anchetă își vor îndeplini atribuțiile funcționale într-un mod imparțial și echidistant, în strictă conformitate cu legea și normele procesuale.

„În același timp, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la desfășurarea măsurilor operative și a reținerii candidatului LOC, la o distanță de 2 zile de la depunerea actelor pentru participarea în scrutinul electoral local. Fiecare persoană și implicit fiecare candidat, este pasibilă de răspundere penală doar în cazul existenței probelor pertinente privind încălcarea prevederilor legale și a legislației electorale”, se arată într-un comunicat al partidului.

În această ordine de idei, Liga Orașelor și Comunelor cere organelor de anchetă ca măsurile procesuale să poarte un caracter transparent, public și argumentat de probatoriul necesar, în caz contrar, astfel de acțiuni desfășurate în perioada electorală, pot fi calificate ca presiune publică și încercare de a prejudicia grav imaginea partidului politic.

Mihail Bagas, candidatul Ligii Orașelor și Comunelor pentru funcția de primar general al capitalei, a depus pe 19 septembrie actele necesare pentru înregistrarea sa la alegerile locale din toamnă, la Comisia Electorală Centrală.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.