VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Facilități fiscale pentru două proiecte de eficiență energetică

Bunurile și serviciile achiziționate în cadrul a două proiecte de eficiență energetică vor fi scutite de taxe. Este vorba de modernizarea sistemului centralizat de încălzire din Bălți și de termoizolarea instituțiilor publice.

Proiectul, ce acordă aceste facilități, a fost adoptat azi de Parlament. Într-un proiect este vorba de o investiție de 9,5 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de încălzire centralizată din Bălți, cu ajutorul unui împrumut oferit de BERD.

”Vor fi instalate 166 de puncte termice individuale, iar în cazul a aproape 300 de blocuri de locuit va fi schimbată rețeaua internă, din verticală pe orizontală, mai eficientă energetic și comodă pentru consumatori, iar imobilele incluse în proiect vor fi alimentate cu apă caldă, serviciu care nu există de aproape 30 de ani. În rezultat, după realizarea proiectului, două treimi din locuitorii de la bloc din Bălți vor avea parte de servicii mai calitative de încălzire centralizată și apă caldă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Al doilea proiect ce va beneficia de scutire de taxe fiscale și vamale se referă la programul „Credite pentru conservarea energiei”, finanțat și implementat de Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO).

”Aceste proiecte sunt o oportunitate pentru autoritățile publice din Republica Moldova de a obține finanțare a proiectelor de conservare a energiei, fiind vizate instituțiile publice, cum ar fi centre sociale, școli, grădinițe, spitale și proiecte de iluminat stradal”, se mai arată în comunicat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.