VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fostul președinte al raionului Orhei și-a aflat pedeapsa, după ce anul trecut a fost prins beat la volan

Fostul președinte al raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a fost recunoscut vinovat de conducerea automobilului în stare de ebrietate. Judecătoria Orhei i-a aplicat o pedeapsă sub formă de 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Instanța a constatat că pe data 5 august 2023, Dinu Țurcanu a condus automobilul în stare de ebrietate avansată, scrie IPN. Atunci, acesta a fost oprit de polițiști la ieșirea din satul Jora de Sus, direcția spre satul Lopatna din raionul Orhei. Rezultatele testării alcoolscopice au arătat o concentrație a vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,53 mg/l, ceea ce constituie conform legislației, stare de ebrietate produsă de alcool cu grad avansat.

În hotărârea judecătorească se mai menționează că, în caz de eschivare cu rea voință a condamnatului de la munca neremunerată în folosul comunității, aceasta se va înlocui cu închisoare, calculându-se o zi de închisoare pentru 4 ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.