VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Votat! Parlamentarii ruși, obligați ceară permisiune înainte de a pleca într-o călătorie în străinătate

Duma de Stat a adoptat o lege care permite privarea de mandate a parlamentarilor care au călătorit în străinătate fără acordul conducerii camerelor parlamentului.

Autorii legii au explicat cerința de a coordona plecările în străinătate cu președinții camerelor prin probleme de securitate „atât ale statului, cât și ale celor care călătoresc în străinătate” din cauza apariției „noilor amenințări la adresa securității Rusiei” și a intensificării activitățile serviciilor de informații străine.

Unul dintre autorii legii, președintele Comitetului de Securitate al Dumei de Stat, Vasily Piskarev, a citat ca exemplu cazuri în care o instanță din Ucraina a pronunțat sentințe în lipsă împotriva deputaților Dumei de Stat.

„Dacă un astfel de verdict din partea unei instanțe ucrainene cu o cerere de arestare este primit în baza de informații Interpol, autoritățile țării gazdă sunt obligate să rețină cetățeanul căutat și să-l predea părții solicitante, în acest caz Ucraina”, a explicat Piskarev, citat de BBC.

În luna mai, președintele rus Vladimir Putin a obligat, prin decret, membrii Consiliului Federației, deputații Dumei de Stat și adunările legislative regionale care au acces la secrete de stat și informații clasificate să raporteze la FSB și SVR călătoriile în străinătate.

Aceștia trebuie să anunțe serviciile de informații despre plecarea în străinătate cu 30 de zile înainte de călătorie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.