VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, întrevedere cu primarii din Ceadîr-Lunga: Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă

„Avem un singur scop – sa îmbunătățim nivelul de trai al oamenilor. Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă. Să avem salarii mari, servicii medicale de calitate, drumuri renovate, școli și grădinițe moderne și universități de top”. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor publice desconcentrate din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

În cadrul întâlnirii, șeful Executivului a vorbit despre necesitatea consolidării eforturilor autorităților publice de toate nivelurile pentru a accelera procesul de modernizare a țării și a asigura condiții mai bune de viață pentru cetățeni.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat aleșii locali să folosească în continuare oportunitățile oferite de Programul Național „Satul European”: „Acest program este o investiție a Guvernului în satele și orașele noastre. Aveți posibilitatea să decideți care proiecte să fie implementate în localitatea voastră, dar și să vă pregătiți pentru accesarea fondurilor de preaderare de care veți beneficia”.

Subiectele abordate de primari au vizat reabilitarea drumurilor, reconstrucția sistemelor de alimentare cu apă, administrarea bazinelor acvatice, precum și repararea caselor de cultură. Primarii s-au referit și la insuficiența cadrelor medicale care deservesc oamenii din localitate.

Discuțiile s-au mai axat pe procesul de amalgamare voluntară și beneficiile acestuia, salarizarea angajaților primăriilor și susținerea copiilor rămași fără ocrotire părintească.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.