VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fosta notară a lui Vladimir Plahotniuc, Olga Bondarciuc, rămâne în arest la domiciliu

Olga Bondarciuc, fosta notară al organizației criminale „Plahotniuc,” extrădată recent din Belgia, rămâne în arest la domiciliu.

Magistrații de la Curtea de Apel (CA) Chișinău au respins recursul procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care au contestat hotărârea pronunțată de Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), prin care a fost respins demersul de prelungire a arestului preventiv în privința persoanei învinuite.

Potrivit legii, hotărârea pronunțată acum de Curtea de Apel nu poate fi contestată de către procurori.

Pe 30 august, Bondarciuc a fost eliberată din arest preventiv în izolator și plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Olga Bondarciuc a fost extrădată, joi, 14 iulie, din orașul Bruxelles, Regatul Belgiei, de către angajații Direcției cooperare polițienească internațională a IGP.

Bondarciuc este acuzată de comiterea cu bună-știință a acțiunilor care au asigurat traducerea și legalizarea actelor necesare elementelor din schema denumită generic „frauda bancară”; infracțiuni de fals în acte publice; depunerea declarațiilor mincinoase în fața autorității de investigație, inclusiv prin ascunderea de la oamenii legii a unor acțiuni notariale cu privire la unele companii nerezidente ale organizației criminale, prin care ar fi fost spălați banii din „frauda bancară”; de asemenea, persoana învinuită a creat artificial probe acuzatoare prin falsificarea unor acte notariale”. 

Fosta notară era anunțată în căutare internațională pe canalele Interpol pentru arest și extrădare, iar la solicitarea Inspectoratului de poliție Centru al DP municipiului Chișinău a fost predată inițiatorului căutării în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.