VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fosta notară a lui Plahotniuc, eliberată din penitenciar și plasată în arest la domiciliu

Olga Bondarciuc, fosta notară a organizației criminale ”Plahotniuc”, extrădată recent din Belgia, a fost eliberată din arest preventiv. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Astfel, Olga Bondarciuc își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

”Procurorii PCCOCS, însă, consideră neîntemeiată această schimbare a măsurii preventive, de natură să împiedice avansarea investigațiilor în dosarul penal pe care-l gestionează. Autoritatea de investigație reamintește că persoana învinuită anterior s-a eschivat de la prezentare în fața organului de urmărire penală, părăsind Moldova, fiind anunțată în căutare internațională și apoi extrădată.

Mai mult, instanța a ignorat faptul că infracțiunile incriminate au fost comise în interesul unei organizații criminale, având conexitate cu alte fapte penale, care la moment sunt cercetate prin prisma unor investigații complexe, iar persoana investigată statul de învinuit și în altă cauză penală care se află în procedură la Procuratura Anticorupție, denumită generic ,,Frauda Bancară.

Prin urmare, procurorii PCCOCS urmează să conteste la Curtea de Apel Chișinău hotărârea de eliberare a persoanei din arest preventiv și plasare a acesteia în arest la domiciliu”, se arată în comunicatul remis de PCCOCS.

Olga Bondarciuc a fost extrădată, joi, 14 iulie, din orașul Bruxelles, Regatul Belgiei, de către angajații Direcției cooperare polițienească internațională a IGP.

Aceasta este acuzată de comiterea cu bună-știință a acțiunilor care au asigurat traducerea și legalizarea actelor necesare elementelor din schema denumită generic „frauda bancară”; infracțiuni de fals în acte publice; depunerea declarațiilor mincinoase în fața autorității de investigație, inclusiv prin ascunderea de la oamenii legii a unor acțiuni notariale cu privire la unele companii nerezidente ale organizației criminale, prin care ar fi fost spălați banii din „frauda bancară”; de asemenea, persoana învinuită a creat artificial probe acuzatoare prin falsificarea unor acte notariale”. 

Fosta notară era anunțată în căutare internațională pe canalele Interpol pentru arest și extrădare, iar la solicitarea Inspectoratului de poliție Centru al DP municipiului Chișinău a fost predată inițiatorului căutării în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.