VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fosta deputată socialistă Alla Dolință urmează a fi citată și audiată de procurori în dosarul în care este cercetat ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon

Procuratura Anticorupție (PA) informează că fosta deputată socialistă Alla Dolință, în locuința căreia acuzatorii de stat au descins cu percheziții, urmează a fi citată și audiată de procurori fiind vizată în cadrul cauzei penale de învinuire a ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

Potrivit PA, în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate si ridicate mai multe dispozitive informatice și înscrisuri de ciornă, care la fața locului s-a stabilit că au legătură cu circumstanțele cauzei penale și urmează a fi analizate în ansamblu cu alte probe administrate pe caz.

„La acest moment fostului deputat nu i-a fost atribuită nici o calitate procesuală, acesta urmează să fie citat și audiat de către procurori în perioada imediat următoare. În privința persoanei vizate, la această etapă a procesului penal, nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere”, menționează reprezentanții PA.

Citiți și: Procurorii efectuează percheziții la domiciliul ex-deputatei socialiste, Alla Dolință

Pe 24 mai, fostul șef de stat, socialistul Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, după ce, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM.

Igor Dodon este cercetat în două dosare – unul denumit generic „Energocom” și al doilea – Îmbogățire ilicită, dosar în care este învinuit pentru patru capete de acuzare.

Îmbogățirea ilicită este una din acuzațiile procurorilor la adresa fostului președinte al țării, socialistul Igor Dodon, alături de alte trei capete: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de Patrie.

În prezent, Igor Dodon se află în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia își petrece mandatul de arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.