VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procurorii efectuează percheziții la domiciliul ex-deputatei socialiste, Alla Dolință

Procurorii anticorupție desfășoară percheziții joi, 8 septembrie, la domiciliul fostei deputate a Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Alla Dolință.

Informația a fost confirmată pentru Vocea Basarabiei de către procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale (PG).

În iulie 2022, deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Alla Dolință, a renunțat la mandatul său de deputată și de membră a Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), „din cauza metodelor, conceptului și retoricii  conducerii formațiunii, precum și a partidului în general”.

Începând cu 9 decembrie 2014 şi până în 2022 Alla Dolinţă a ocupat la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind membră a fracţiunii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Anterior a activat în domeniul afacerilor unde a ocupat funcţia de administratoare a companiilor “Vesma-Teh” S.R.L. şi Î.I. “Alla Dolinta”. Este membră a Comitetului Executiv Politic al PSRM şi preşedintele Fundaţiei de binefacere “Soluţia”.

Conform declaraţiilor depuse de Alla Dolinţă, familia acesteia este posesoarea următoarelor bunuri imobile şi mobile: 2 apartamente în mun. Chişinău, 8 terenuri agricole cu suprafaţa totală de 3.86 ha în s. Cojuşna şi Roşcani din r-nul Străşeni şi două automobile cu marca Porsche Cayenne, deţinut în folosinţă, şi Toyota FJ Cruiser. În proprietatea familiei Dolinţă se află şi cote de participare în cadrul companiilor “Igalirix” S.R.L. (100%), “Bas-Elit-Vin” S.R.L. (34%) şi acţiuni la societăţile comerciale “Basarabia-Nord” S.A. (691 acţiuni) şi “DAAC Hermes” S.A. (176 acţiuni).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.