VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fost primar al comunei Băcioi și complicele său, deferiți justiției într-un dosar de corupție

Cauza penală în privința ex-primarului comunei Băcioi, învinuit de corupere pasivă și exces de putere și a complicelui acestuia învinuit de complicitate la coruperea pasivă a fost transmisă în instanța de judecată.

Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie 2012, primarul acționând prin înțelegere prealabilă cu o rudă de a sa, a pretins și primit prin extorcare de la părțile vătămate două loturi de teren, în valoare totală de peste 750.000 lei.

În schimbul acestor loturi, primarul urma să elibereze un certificat cu privire la adresă în vederea conectării la rețeaua de energie electrică.

Astfel, cauzându-le părților vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari.

Într-un alt episod, fostului primar i se incriminează că, în perioada lunii aprilie-mai 2015, a implementat o schemă frauduloasă de înstrăinare directă a unui lot de teren agricol unui agent economic, aflat în extravilanul comunei Băcioi la un preț subevaluat.

În rezultat, cauzând Primăriei comunei Băcioi un prejudiciu material în proporții deosebit de mari, în valoare totală de 680.000 lei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.