VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Centrala Termică Balaklava din Crimeea, vizată într-un atac ucrainean cu dronă

O centrală electrică a fost vizată în noaptea de miercuri spre joi într-un atac cu dronă – care nu a provocat pagube mari -, anunţă joi autorităţile din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, relatează AFP.

„Azi noapte a avut loc un atac cu un vehicul aerian fără pilot asupra Centralei Termice Balaklava”, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul Sevastopolului Mihail Razvojaiev.

„Transformatorul a suferit pagube minime. Nu au existat victime”, a precizat el.

Mihail Razvojaiev susţine că „nu a existat nicio ameninţare la adresa aprovizionării cu electricitate” şi că ”incidentul nu afectează aprovizionarea cu electricitate a Sevastopolului sau a peninsulei” Crimeea.

Transformatorul centralei – care a luat foc – „se afla în mentenanţă şi nu funcţiona”, dă el asigurări, precizând că „muncitorii de la centrală au gestionat rapid incendiul”.

El face aceste declaraţii în contextul în care Ucraina îşi continuă contra-ofensiva în sudul ţării.

Forţele ruse şi-au multiplicat în ultimele săptămâni atacurile vizând infrastructuri energetice în Ucraina.

Rusia a anexat Crimeea în 2014, iar Kievul vrea să recucerească peninsula.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.